Για όσους ενδιαφέρονται να χρησιμοποιούν τα ορυκτά για προσωπική τους θεραπεία, η πιο συχνή απορία είναι "πώς να συνδυάσω τους κρυστάλλους προκειμένου να πετύχω τα οφέλη που επιθυμώ"; Γενικότερα στην Κρυσταλλοθεραπεία αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα και η απάντηση είναι η βάση για την δημιουργία όσο το δυνατόν πιο σωστά δομημένων (θεραπευτικά) συνεδριών. Οι ίδιες αρχές που διέπουν την "επαγγελματική" χρήση των κρυστάλλων εφαρμόζονται και στην προσωπική μας επαφή με τα ορυκτά.
Το σημαντικό είναι πρώτα να γνωρίζουμε τί θέλουμε να έχουμε σαν αποτέλεσμα μετά την προσωπική μας θεραπεία. Ποιός είναι ο θεραπευτικός μας στόχος; Να τονώσουμε την ενέργεια μας, να προσφέρουμε χαλάρωση/ευεξία, να βοηθήσουμε τη μνήμη μας, να "σπρώξουμε" τη δημιουργικότητα μας; Ξεκινάμε λοιπόν πάντα από αυτό το σημείο και από εκεί επιλέγουμε τα ορυκτά μας.
Το χρώμα των κρυστάλλων είναι μία πρώτη ένδειξη για το πώς μπορούν να μας ενισχύσουν ενεργειακά. Οι έντονα, χρωματικά, λίθοι λειτουργούν πιο γρήγορα στο να επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα-για παράδειγμα, ένα κόκκινο Ρουμπίνι μπορεί να φέρει πιο έντονη ενέργεια από έναν σκόυρο κόκκινο Γρανάτη, ένας έντονος πράσινος Τουρμαλίνης μεταφέρει πιο συμπυκνωμένα τη δόνηση της πράσινης ακτίνας από ότι ένας Χρυσοπράσιος. Οπότε η δεύτερη σκέψη μας χρειάζεται να είναι: επιθυμώ το αποτελέσμα να είναι άμεσο, ή να γίνει με ήπιο τρόπο; Κανένας από τους δύο τρόπους δεν είναι σωστός ή λάθος, για αυτό είναι καλό ο καθένας να επιλέξει με βάση τις προσωπικές του δυνατότητες και ανάγκες την εκάστοτε στιγμή.

*Λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι ο συνδυασμός κρυστάλλων που θα κάνουμε να είναι τέτοιος ώστε να ενδυναμώνουν τα ορυκτά το ένα το άλλο, όχι το αντίθετο. Αν θέλουμε να προσφέρουμε τόνωση της ενέργειας μας επιλέγουμε πορτοκαλί και κίτρινα ορυκτά, αφήνοντας απ'εξω τα γαλάζια και πράσινα. Τα κόκκινα ορυκτά συνδυάζονται με μαύρα και πορτοκαλί, τα μωβ με τα λευκά και τα πολύχρωμα, τα γκρι με καφέ και μαύρα. Τα ροζ μπορούν να συνδυαστούν με απαλότερες αποχρώσεις του κόκκινου (πχ, ο Ροδοχρωσίτης μπορεί να συνδυαστεί με έναν απαλό κόκκινο Ροδονίτη), και βέβαια με πράσινα ορυκτά. Πολυσχιδείς κρύσταλλοι είναι κυρίως οι λευκοί (ειδικά οι διάφανοι), ενώ εξίσου βοηθητικοί σε κάθε συνεδρία (προσωπική ή επαγγελματική) είναι οι κίτρινοι λίθοι μιας και δινουν αισιοδοξία, θετική διάθεση και χαρά.
*Τα σημαντικότερα τσάκρα που χρειάζεται να στηρίζουμε συχνότερα είναι: του ηβικού οστού (2ο τσάκρα), του ηλιακού πλέγματος (3ο τσάκρα) και του τρίτου ματιού (6ο τσάκρα). Ο λόγος είναι ότι αυτά τα τρία ενεργειακά κέντρα είναι οι συν-δημιουργοί της πραγματικότητας σε όλες τις διαστάσεις, αφού σε αυτά κινούνται και γεφυρώνονται οι εσωτερικές μας ενέργειες με τις συμπαντικές. Από το δεύτερο τσάκρα ξεκινούν να εκπορεύονται οι δημιουργικές μας δονήσεις, στο τρίτο τσάκρα γίνονται δυνάμεις υλοποίησης και στο 6ο τσάκρα ευθυγραμμίζονται με τις συμπαντικές ενέργειες ώστε να γειωθούν και αυτές στο υλικό πεδίο. Ανάλογα με τον θεραπευτικό μας στόχο μπορούμε να επιλέξουμε και τα κατάλληλα ορυκτά για αυτά τα τρία κέντρα:
*Για τόνωση, επιλέγουμε Καρνεόλη (2ο τσάκρα), Κιτρίνη (3ο τσάκρα),Χαλαζία με Ρουτίλιο (6ο τσάκρα)
*Για ηρεμία/ ευεξία: Χρυσόκολλα (2ο τσάκρα), Αζουρίτη με Χρυσόκολλα (3ο τσάκρα), Αζουρίτη (6ο τσάκρα)
*Για επαύξηση δημιουργικότητας: Ρουμπίνι (2ο τσάκρα), Κίτρινο Ασβεστίτη (3ο τσάκρα), Πολύχρωμο ή Μώβ Φθορίτη (6ο τσάκρα).
Επίσης, σημαντική είναι και η ώρα της ημέρας που επιλέγουμε να συνεργαστούμε με τα ορυκτά μας. Είναι καλύτερο να προτιμήσουμε τις διατάξεις τόνωσης τις πρωϊνές ώρες, το μεσημέρι να εργαστούμε πιο πολύ με πορτοκαλοκίτρινα ορυκτά και προς το βράδυ με πιο χαλαρωτικούς λίθους, όπως τους γαλάζιους και τους πράσινους. Για τα μαύρα ορυκτά είναι καλύτερο να διαλογιζόμαστε μαζί τους ή να τα χρησιμοποιούμε αργά το μεσημέρι προς απόγευμα, προκειμένου να έχουμε

Προχωρούμε κάθε φορά με σύνεση και όσο νιώθουμε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε. Μπορούμε να ξεκινήσουμε με ένα ορυκτό τη φορά, και αν θελήσουμε, να προσθέσουμε και άλλα, πάντα σε σύνδεση μεταξύ τους. Το βασικό είναι να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες μας με κατανόηση, αποδοχή και σεβασμό κάθε φορά, ώστε να έχουμε το αθροιστικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου