Η συνηθέστερη εικόνα που έχουμε για την κρυσταλλοθεραπευτική πρακτική είναι πως η όλη διαδικασία γίνεται δια μέσου των τσάκρα σχεδόν αποκλειστικά, πάνω στα οποία και θα τοποθετηθούν τα ανάλογα ορυκτά, πάντα σε σχέση με το θεραπευτικό αποτέλεσμα που χρειάζεται να επιτευχθεί. Ακόμα και αν κάποιος αποφασίσει να εργαστεί με τους κρυστάλλους μόνος του, το συνηθέστερο που θα κάνει θα είναι να ξαπλώσει και να τοποθετήσει λίθους στα 7 βασικά ενεργειακά κέντρα, συνήθως με βάση τα χρώμα που αποδίδεται στο κάθε κέντρο.
Αν και αυτός ο τρόπος είναι ο βασικός που αναγράφεται σε βιβλία και διδάσκεται στις σχολές εναλλακτικών θεραπειών, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι κρυσταλλοθεραπείας χωρίς απαραίτητα να εμπλέκονται τα τσάκρα καθ'όλη τη διάρκεια της συνεδρίας.
Οι διαφορετικές τεχνικές χρησιμοποιούνται (η κάθε μία) σε διαφορετικές περιπτώσεις, δίνοντας στην κάθε συνεδρία και μία διαφορετική οπτική και υπόσταση, ενώ μπορούν παράλληλα να δουλευτούν και λεπτοφυείς ενέργειες με πιο συγκεκριμένους τρόπους. Αυτό δεν σημαίνει πως αν δεν δουλευτούν τα τσάκρα, δεν έχουμε και θεραπευτικό αποτελέσμα- αντίθετα, καταφέρνουμε να έχουμε αρκετές διαφορετικές τεχνικές ώστε να διαλέξουμε ποιά είναι η κατάλληλη για το εκάστοτε άτομο, την εκάστοτε στιγμή. Οι συνεδρίες εμπλουτίζονται, μαθαίνουμε να αποφασίζουμε συνειδητά για το ποιά διαδικασία θα ακολουθήσουμε και καταφέρνουμε να δουλέψουμε με το σύνολο της ανθρώπινης υπόστασης.
Ένας δημιουργικός κρυσταλλοθεραπευτής, ή κάποιος που αγαπάει τους κρυστάλλους και θέλει να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για αυτούς, έχει την ικανότητα και τη διάθεση συνεχώς να εξελίσσει την πρακτική του προς όφελος του θεραπευόμενου του, αλλά και του ίδιου του εαυτού του. Πέρα από τη βασική πρακτική, οι έξτρα τεχνικές βοηθούν στο να διεισδύσει κανείς σε βάθος στην ανθρώπινη ενεργειακή ανατομία, την αλληλεπίδραση των διάφορων δονήσεων που τον αποτελούν αλλά και να βρει τρόπους ώστε η θεραπευτική συνεδρία να μην καταντήσει εν τέλει προβλέψιμη για τον θεραπευόμενο.
Οι τεχνικές που ακολουθούν μπορούν, ως επί το πλείστον και σε ένα γενικό βαθμό, να γίνουν από όλους. Επιλέγονται με βάση το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε και μπορούμε να τις εφαρμόσουμε μόνες τους ή σε συνδυασμό με την κλασσική πρακτική των τσάκρα.
1) Κρύσταλλοι γύρω από το σώμα
Σε αυτή την τεχνική οι κρύσταλλοι τοποθετούνται κυκλικά γύρω από το σώμα. Ο θεραπευόμενος μπορεί να μείνει από 15 εώς 25 λεπτά σε αυτή τη διάταξη, ανάλογα με τους κρυστάλλους που έχουν χρησιμοποιηθεί- τα 15 λεπτά είναι για κρυστάλλους που ενεργοποιούν έντονα, όπως κόκκινοι και πορτοκαλί.
Πότε χρησιμοποιείται: Όταν θέλουμε να μεταφέρουμε μία συγκεκριμένη ποιότητα στην ενέργεια μας, πχ. ηρεμία, θετικότητα, αισιοδοξία, χαρά, ενδυνάμωση.
2) Κρύσταλλοι πάνω από το κεφάλι και κάτω από τα πέλματα
Εδώ τοποθετούνται κρύσταλλοι αποκλειστικά σε αυτά τα σημεία. Συνήθως πάνω από το κεφάλι μπαίνουν ορυκτά λευκά, ασημί, κίτρινα, πολύχρωμα, γαλάζια και μωβ, ενώ κάτω από τα πέλματα τοποθετούμε μαύρα και καφέ ορυκτά. Μπορεί να διαρκέσει εώς και 20 λεπτά.
Πότε χρησιμοποιείται: Όταν θέλουμε να γειώσουμε μία ποιότητα στην ενέργεια μας αλλά και στην καθημερινότητα μας, προκειμένου να βρούμε και τους τρόπους να την υλοποιήσουμε.
3) Κρύσταλλοι στα χέρια
Ο θεραπευόμενος κρατά τους κρυστάλλους που χρειάζεται ή έχει επιλέξει στα χέρια του. Μπορεί να διαρκέσει εώς και 30 λεπτά.
Πότε χρησιμοποιείται: Όταν κάποιος θέλει να χαλαρώσει από μία παροδική συναισθηματική ένταση. Επίσης όταν κάποιος θέλει να κατανοήσει ή να συνδεθεί με τις ποιότητες των κρυστάλλων χωρίς όμως να θέλει να τους τοποθετήσει στα τσάκρα.
4) Κρύσταλλοι κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης
Αν και τεχνικά αυτή η μέθοδος σχετίζεται με τα τσάκρα, ωστόσο έχει να κάνει με ποιότητες που

Ο θεραπευόμενος ξαπλώνει μπρούμυτα και τοποθετούνται κρύσταλλοι κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, εκεί όπου περίπου βρίσκεται το κάθε ενεργειακό κέντρο.
Πότε χρησιμοποιείται: Συμπληρωματικά με την κλασσική θεραπευτική μέθοδο (δουλεύουμε πρώτα στην πλάτη και μετά γυρνάμε πάλι μπροστά). Μόνη της όταν θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με το ασυνείδητο ή να ερευνήσουμε συναισθήματα/σκέψεις που φαίνεται να έχουν τις ρίζες τους σε παρελθοντικά γεγονότα.
5) Κρυσταλλικό μασάζ στα πέλματα
Με ειδικούς κρυστάλλους για μασάζ ή με απλούς λειασμένους κρυστάλλους, γίνονται μαλάξεις στα πέλματα. Αν κάποιος έχει γνώσεις Ρεφλεξολογίας, μπορεί να δουλέψει με συγκεκριμένα σημεία στα πόδια, ανάλογα τα θεραπευτικά αποτελέσματα που θέλει να πετύχει. Μπορεί να διαρκέσει από 20 λεπτά, εώς μισή ώρα.
Πότε χρησιμοποιείται: Κυριώτερα όταν κάποιος αντιμετωπίζει πολύ άγχος για την καθημερινότητα, για ανακούφιση σε όποιον εμφανίζει σημάδια έντονης θλίψης και απομόνωσης, σαν συμπλήρωμα για θεραπεία διατροφικών διαταραχών.
6) Κρυσταλλικό μασάζ στην πλάτη
Τα ωφέλη του μασάζ πολλαπλασιάζονται με την χρήση κρυστάλλων. Πέρα από την ευεξία που μπορεί να προσφέρει αυτή η τεχνική, δουλεύονται και σχεδόν όλοι οι Μεσημβρινοί του σώματος, συντελώντας και στην ενεργειακή μας θεραπεία.
Πότε χρησιμοποιείται: Είναι μία τεχνική που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συχνά και σε συνδυασμό με την κλασσική μέθοδο. Η συνεδρία μπορεί να ολοκληρωθεί με το μασάζ στην πλάτη προκειμένου να υπάρξει χαλάρωση μετά τη βασική μέθοδο, αλλά μπορούμε και να την χρησιμοποιήσουμε μόνη της για ευεξία, ηρεμία, και χαλάρωση από τους ενεργειακούς "κόμπους" που έχουμε μαζέψει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου