Καθαρισμός κρυστάλλων


Όταν οι κρύσταλλοι βγαίνουν από την μήτρα της Γης και έρχονται σε επαφή με άλλες ενέργειες που κυριαρχούν πάνω στον πλανήτη, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι «αναγνώριση» αυτού του ενεργειακού πεδίου. Ο τρόπος για να πραγματοποιήσουν κάτι τέτοιο είναι με το να απορροφήσουν αυτή την ενέργεια και να την ενώσουν με την δική τους. Η διαδικασία βέβαια αυτή επαναλαμβάνεται με όσα άτομα έρθουν σε επαφή με τον λίθο, από τον πρώτο που θα τον πιάσει στα χέρια του μέχρι τον τελικό αγοραστή του. Συνήθως μέχρι τότε
αυτό το πλάσμα έχει χάσει σχεδόν όλο το θεραπευτικό του δυναμικό, και εκπέμπει ανάμεικτες ενέργειες. Ωστόσο το θαυμάσιο είναι οτι παρόλη την ταλαιπωρία, οι κρύσταλλοι έχουν αρκετό δυναμικό (έστω και αν είναι ελάχιστο) να προσελκύσουν κοντά τους το άτομο που θα τους δώσει την καλύτερη φροντίδα, ή τουλάχιστον το άτομο που θα τους βοηθήσει (και θα το βοηθήσουν ταυτόχρονα) στην εξέλιξή τους. Και βέβαια δεν είναι μόνο οι κρύσταλλοι αυτοί που ωφελούνται απο τον καθαρισμό, αλλά και εμείς καθώς θα εκπέμπεται η πραγματική ουσία του κάθε λίθου, και όχι ανάμεικτες ενέργειες. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να καθαρίσουμε τους λίθους μας με το που τους αγοράσουμε, και όχι πιο μετά!
Μέχρι τώρα λέγαμε οι θεραπευτές για τον καθαρισμό με αλάτι και νερό. Τα δεδομένα πλέον είναι τελείως διαφορετικά! Σε συνέδριο κρυσταλλοθεραπευτών που έγινε στην Αγγλία, οι θεραπευτές μοιράστηκαν την εμπειρία ότι οι κρύσταλλοι μετά απο την καθαριστική διαδικασία με αλατόνερο βγαίνουν καθαροί από ενέργειες, αλλά σχεδόν «νεκροί». Πολλοί ψυχικοί θεραπευτές (αυτο που εμείς θα λέγαμε μέντιουμ) ανέφεραν οτι οι ενεργειακές αλλαγές στον πλανήτη είναι τόσο εκλεπτυσμένες πλέον, που χρειάζεται να είμαστε συνεχώς σε αναζήτηση νέων μορφών ενεργειακών καθαρισμών. Μέχρι στιγμής, οι τεχνικές που φαίνεται να είναι αποτελεσματικές και ανώδυνες για τους λίθους, είναι οι εξής:

Για κρυστάλλους ανθεκτικούς στο νερό:

* Βράστε φασκόμηλο, και όταν πλέον είναι κρύο τοποθετείστε το σε γυάλινη κανάτα (διάφανη, χωρίς σχέδια) και μέσα βάλτε τα ορυκτά που θέλετε να καθαρίσετε. Κλείστε από πάνω την κανάτα με ένα ύφασμα από φυσικό υλικό (βαμβακερό, λινό) και αφήστε τους για 3 μέρες. 

Για κρυστάλλους ευαίσθητους στο νερό (κάτω από βαθμό σκληρότητας 5 στην κλίμακα Mohs):

*Σε ένα πήλινο ή γυαλινο μπωλάκι, βάλτε τα εξής βότανα (χωρίς να τα βράσετε, απλά τα φύλλα/ανθη τους): 
χαμομήλι
βασιλικό (και αποξηραμένος)
φασκόμηλο

Μέσα στα βότανα "θάψτε" τους κρυστάλλους για 3 μέρες- κλείστε από πάνω το μπωλάκι με ύφασμα από φυσικό υλικό. 

 

Βρήκα τις τεχνικές αυτές πολύ αποτελεσματικές, και ένιωσα οτι οι κρύσταλλοι ανταποκρίθηκαν καλύτερα και είχαν πιο πολλή ενέργεια.Ειδικά το φασκόμηλο το χρησιμοποιώ και για να καθαρίζω τους κρυστάλλους μου μετά από κάθε διαλογισμό ή θεραπεία, φρεσκάροντας τις ενέργειες τους.

Σχόλια

  1. Στα 12 μου βρηκα ενα κρυσταλο μεγαλο σε ενα χωραφι στο χωριο μου ,απο τοτε ως τωρα τον εχω μαζι μου γυρω στα 30 σχεδον χρονια .
    θυμαμε οταν τον ειδα νια πρωτη φορα απο την γη εξειχε μονο ενα μικρο μερος του κρυσταλου .
    οταν τον ειδα ηταν σαν να μου ελεγε κατι ....απο τοτε που τον εβγαλα ως τωρα ειμαστε μαζι..
    Εχωντας πληρεις αγνοια για τους κρυσταλους το μονο που του εκανα ηταν να το πλενω με το νερο της βρυσης.......... δεν γνωριζω τι κρυσταλος ειναι αλλα αυτο που το χαρακτιριζει ειναι οτι γυαλιζει απο την πρωτη στιγμη ..τον αγαπω πολυ.....
    Σημερα εχω μια καλη σχετικα συλογη....τους αγοραζα οπου του εβρησκα . Αλλα δεν γνωριζα ουτε πως τους καθαριζουν κλπ.. αγνοια .. Εμαθα απο την συγγραφεα του blog πολλες χρησιμες πληροφωριες για το πως πρεπει να τους διαχειριζομαι και πανω απο ολα να τους σεβωμαι
    Αν πραγματικα θελετε να μαθετε τι ειναι αυτα τα μικρα -μεγαλα (πετραδακια ) τι μας δινουν πως μας βοηθουν και γενικα οτι εχει σχεση με του λιθους Εδω θα το βρητε !!!!!!!!!!!!!
    Σε ευχαριστουμε πολυ πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. tha ithela na rwtisw otan exoume ena megalo trapezi me megales plakes apo onyxa panw apo 1,5 m tote pws prepei na katharistei swsta?? me faskomilo den ginaite? eyxaristw..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συνηθως αυτες οι πλακες ειναι απο επεξεργασμενο κρυσταλλο με πολλες προσμειξεις προκειμενου να γινει τραπεζι, δεν ειναι δηλαδη μονο ο ονυχας αλλά και αλλα συνθετικα. Εκει δεν ειναι ιδιαιτερα βοηθητικος καποιος καθαρισμος απο τους προτεινομενους,το φασκομηλο πιθανον να βοηθουσε αλλά χρειαζεται συνηθως ο κρυσταλλος να μεινει μεσα στο καθαριστικο υγρο για να θεωρησουμε οτι εχει επιτευχθει καποιος ενεργειακος εξαγνισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας προσφέρεις. Παριμένουμε νέα άρθρα σου.
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. mporoume na xrisimopiisoume diaforetikous kristalous mazi kai mexri posous;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα ηθελα πολυ να βρω και να αγορασω ενα κρυσταλο αλλα απο που?Επισης θα ηθελα να σας ρωτησω τι ενεργειες εχοθν οι κρυσταλοι και απο που μπορω να βρω περισσοτερες πληροφοριες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην κρυσταλλοθεραπεία χρησιμοποιούνται αρκετοί κρύσταλλοι, ανάλογα και το θέμα που επεξεργάζεται ο θεραπευτής μαζί με τον θεραπευόμενο. Αν εννοείς αν μπορούμε να καθαρίσουμε πολλούς κρυστάλλους μαζί, τότε η απάντηση είναι ναι, αρκεί όμως να υπάρχει χώρος μεταξύ τους, δηλαδή όταν τους τοποθετήσουμε σε μπωλ, να μην είναι ο ενας επάνω στον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κρυστάλλους μπορείς να βρει σε εξειδικευμένα μαγαζιά, ειδικά αν ζεις σε μεγάλες πόλεις, όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης στο Ίντερνετ, αν και εκει θα χρειαστεί να βεβαιωθείς για την αξιοπιστία του πωλητή πριν αγοράσεις. Οσο για τις ιδιότητες των λίθων, υπάρχουν ανάλογα βιβλία που μπορείς να προμηθευτείς είτε απο βιβλιοπωλεία είτε απο Ίντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολυ καλη δουλεια Padme απο Lostrish
    βαθεια επαγγελματικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου Lostrish...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καταρχάς συγχαρητήρια για το blogspot σου!!
    Μια ερώτηση μόνο. Ο αρχικός καθαρισμός των κρυστάλλων με θυμίαμα φασκόμηλου θα μπορούσε να διαρκέσει 20 λεπτά για τον κάθε έναν? Θεωρείται ικανοποιητικό αυτό το χρονικό διάστημα έτσι ώστε να σβηστούν οι προηγούμενες ενέργειές?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα και σε ευχαριστώ!

    Από την προσωπική μου εμπειρία, είναι ένα πολύ καλό χρονικό διάστημα για καθαρισμό κρυστάλλων. Αν και πάντα έχει να κάνει με τον κρύσταλλο και σε τί ποσοστό έχει απορροφήσει αρνητική ενέργεια. Γενικά όμως θα έλεγα ότι είναι αρκετά τα 20 λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. γεια σας!θα μπορουσατε να μου πειτε ποιος ειναι ο σωστος τρόπος να καθαρίσω εναν αμέθυστο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να τον βάλετε σε νερό με φασκόμηλο-είτε αιθέριο έλαιο, είτε σε νερό που έχετε βράσει το βότανο αλλά προσέξτε να είναι χλιαρό το νερό όταν θα τον τοποθετήσετε στο μείγμα. Μπορείτε να τον αφήσετε εκεί από 1-3 ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εχω αρκετους κρυσταλλους διαφορων μεγεθών ακατεργαστους ή γιαλισμένους, περιπου 30, τους ΄χω ολους μαζί σε ενα τραπεζακι επάνω , τους καθαριζω καθε μήνα με νερο και φορτιση στον ηλιο, μπορουν να είναι ολοι μαζι ο ενας διπλα στον άλλο? (χαλαζιες, αμεθυστος, ακουαμαρινα, αμαζονιτης, αβεντουρινη, αχατες, κιτρινης, μάτι τίγρη, ασβεστιτης πρασινος, πορτοκαλι, ροζ χαλαζιας, λαπις, σοδαλίτης, σελενιτης,γρανατης aqua aura, αζουριτης, μαλαχιτης, μαυρη τουρμαλινη, οψιδιανος snowflake, ίασπη, χρυσόλιθο, οπαλίτη, τυρκουαζ,χαολίτη), μια σφαιρα ,μια πυραμιδα και ένα συνθριμα χαλαζία. Ευχαριστω Φλώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Φλώρα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να είναι όλοι μαζί!

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα! Θα ήθελα, πρώτα απ' όλα να σε συγχαρώ για το εξαιρετικό ιστολόγιο και να σ' ευχαριστήσω για τις γνώσεις που μοιράζεσαι μαζί μας.
    Προσωπικά έχω μία αδυναμία στη φεγγαρόπετρα και πρόσφατα απέκτησα μία. Το κακό είναι ότι την φόρεσα δίχως προηγουμένως να την καθαρίσω ενεργειακά. Το διάστημα που τη φορούσα παρατήρησα ότι ένιωθα εκνευρισμό. Υπάρχει περίπτωση να μου τον προκάλεσε η πέτρα; Πρόκειται για έναν ακατέργαστο λίθο. Θα μπορούσες να μου προτείνεις τον ιδανικότερο τρόπο καθαρισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήθηκε η ένταση από τον κρύσταλλο που δεν είχε καθαριστεί πριν. Δες στο άρθρο τον καθαρισμό για ευαίσθητους κρυστάλλους!

      Διαγραφή
  20. Γεια σας, εχω μια απορία σχετικά με τον καθαρισμό των κρυστάλλων. Είχα πάντα την εντύπωση ότι τους λίθους τους καθαρίζουμε σε χάση σελήνης και τους φορτίζουμε σε γέμιση. Είναι αυτό σωστό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά έχω διαπιστώσει ότι οι κρύσταλλοι δεν λειτουργούν κατά αυτόν τον τρόπο και τους καθαρίζω και φορτίζω όταν καταλαβαίνω ότι το χρειάζονται-και βεβαίως αμέσως μόλις τους αγοράζω.

      Διαγραφή
  21. Καλησπερα σας! Πολυ ενδιαφέρον σαιτ και πληροφορίες! Εχω αρκετούς κρυστάλλους, δεν έχω ασχοληθεί πάρα πολύ, τους καθαρίζω βέβαια τακτικα αλλά με τον καπνό που καίω από ένα ματσάκι με sage, cedar Και copal.. ηθελα να ρωτησω λοιπον αν όντως καθαρίζούν έτσι ή αν χρειάζεται να το κάνω όπως αναφέρεται πιο πάνω. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την προσωπική εμπειρία, οι κρύσταλλοι έχουν πολύ καλύτερη δόνηση με τους τρόπους καθαρισμούς που περιγράφω πιο πάνω. Πιστεύω ότι το "κάπνισμα" λίθων ήταν μία τεχνική που λειτουργούσε στους παλαιότερους πολιτισμούς, όπου και συνδέονταν πολύ διαφορετικά με τους κρυστάλλους αλλά και τη φύση γενικότερα. Στο παρόν, και μέχρι αυτή τη στιγμή, οι τεχνικές που περιγράφω στο άρθρο έχουν αποδειχθεί οι πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς για όλους τους κρυστάλλους.

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα συγχαρητήρια για το blog! Θαθελα να ρωτήσω το εξής. Αγόρασα ένα κόσμημα με αμέθυστο και το φοράω καθημερινά. Κάθε πότε θέλει καθάρισμα; ευχαριστω. 🤗

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες! Για μία ακατέργαστη φεγγαρόπετρα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσω τον υγρό ή το στεγνό καθαρισμό και να γίνει στο φεγγάρι ή στον ήλιο (πληροφοριακά βρίσκομαι σε φάση κλημακτηρίου); Επίσης ένα λάπις λάζουλι που φοράω ένα μήνα χωρίς να τον έχω προηγουμένως καθαρίσει, προτείνεται να τον καθαρίσω τώρα ή όχι; Τέλος θα μπορούσα να φοράω και τους δύο λίθους μαζί; Ευχαριστώ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου