Πέντε βασικές διατάξεις Κρυσταλλοθεραπείας





  Στην Κρυσταλλοθεραπεία ο κυριώτερος τρόπος σύνδεσης και συν-εργασίας με τους κρυστάλλους είναι η τοποθέτηση τους πάνω και γύρω από το σώμα, δημιουργώντας έτσι θεραπευτικές διατάξεις, ανάλογα τον θεραπευτικό στόχο και τον ίδιο τον θεραπευόμενο (τις ανάγκες και δυνατότητες του). Συνηθέστερα οι λίθοι τοποθετούνται στα σημεία όπου βρίσκονται τα τσάκρα, με την βασική τεχνική να περιλαμβάνει έναν κρύσταλλο πάνω σε κάθε ενεργειακό κέντρο-με κύριο χαρακτηριστικό την χρωματική αντιστοίχιση που εφαρμόζεται εδώ και κάποιες δεκαετίες. Αυτός ο θεραπευτικός τρόπος μπορεί να αποτελέσει μία γενική θεραπευτική βάση αφού δεν έχει κάποιον συγκεκριμένο σκοπό, παρά αποσκοπεί στο να επιφέρει μία σχετική ισορροπία στα τσάκρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση ή και σε στιγμές που κάποιος μπορεί να νιώθει πως έχει ανάγκη μία συνολική τόνωση. 


   Όσο επεκτείνεται η επαφή με το κρυσταλλικό βασίλειο, τόσο υπάρχει και η ανάγκη να ανακαλύψει κανείς περισσότερες διατάξεις, περισσότερους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνδυάσει τις ενέργειες των ορυκτών ώστε να υπάρξουν πιο συγκεκριμένα θεραπευτικά αποτελέσματα. Οι παρακάτω 5 διατάξεις έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα τόσο το να ταιριάξουν σε αρκετούς ανθρώπους, όσο και το να επιφέρουν συγκεκριμένες αλλαγές. Είναι εύχρηστες και περιλαμβάνουν βασικά ορυκτά που εύκολα μπορούν να βρεθούν σε εξειδικευμένα μαγαζιά με κρυστάλλους και ημιπολύτιμους λίθους. 

Οι διατάξεις έχουν ως εξής: 

1) Διάταξη για νοητικό ξεκαθάρισμα:





Χρήσιμη για όταν κάποιος νιώθει πως δεν μπορεί να βάλει τις σκέψεις του σε μία σειρά. Γενικότερα κατάλληλη για όποιον "χάνεται" μέσα σε όσα σκέφτεται.



*Κρύσταλλοι που θα χρειαστούν: 1 μώβ Φθορίτης, 2 κρύσταλλοι πράσινου Φθορίτη, 1 λευκός Ασβεστίτης (Καλσίτης), 1 Μαύρος Τουρμαλίνης.

Ξαπλώνουμε και τοποθετούμε τον μαύρο Τουρμαλίνη κάτω από τα πέλματα, από έναν πράσινο Φθορίτη πάνω από κάθε φρύδι και στο κέντρο του μετώπου τον μωβ Φθορίτη. Τέλος, πάνω από το κεφάλι τον Ασβεστίτη. Μένουμε στη διάταξη για περίπου 15-20 λεπτά.

Παραλλαγή για προχωρημένους: Πάνω από το κεφάλι τοποθετούμε έναν μπλε Κυανίτη και πάνω από αυτόν τον Ασβεστίτη. Ο θεραπευόμενος μπορεί να κρατά στα χέρια του κρυστάλλους λευκού Χαλαζία με τις μύτες στραμμένες προς τα έξω (όχι προς τα χέρια δηλαδή). Ο χρόνος παραμονής στη διάταξη μειώνεται στα 7-10 λεπτά.


2) Διάταξη για απώλεια/πένθος:
Είναι κατάλληλη για τις πρώτες μέρες μετά το σοκ της απώλειας. Χρήσιμο να πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση για τουλάχιστον 10-15 ημέρες. Ο χρόνος παραμονής στη διάταξη είναι 15 λεπτά.
*Κρύσταλλοι που θα χρειαστούν: 1 πολύ σκούρος Αμέθυστος, 1 λευκός Χαλαζίας, 3 λίθοι Κεχριμπαριού, 1 Αβεντουρίνης, 1 Καπνίας Χαλαζίας.
Ξαπλώνουμε και τοποθετούμε τον Καπνία ακριβώς κάτω από τα πέλματα. Εν συνεχεία τοποθετούμε τους λίθους Κεχριμπαριού ως εξής: πάνω από τον αφαλό, δεξιά και αριστερά του τοποθετούμε από έναν λίθο και τον τρίτο ακριβώς κάτω από τον αφαλό-δημιουργούμε, δηλαδή, ένα τρίγωνο με τη μύτη στραμμένη προς τα πέλματα. Στην καρδιά τοποθετούμε τον Αβεντουρίνη, στο 3ο μάτι τον Αμέθυστο και πάνω από το κεφάλι τον λευκό Χαλαζία.
Σημείωση:Σε περίπτωση έντονης θλίψης, σωματικής και ψυχολογικής κατάπτωσης μπορούμε να προσθέσουμε γύρω από τον Αβεντουρίνη κρυστάλλους Ροδονίτη (εώς 4, σε σχήμα σταυρού) καθώς και από έναν λίθο (σκούρου) Αμέθυστου πλάι σε κάθε κρόταφο. Ο διαλογισμός με Αμέθυστο συνεισφέρει τα μέγιστα σε αυτή την περίπτωση. 


3) Βασική διάταξη κάθαρσης:
Θα λέγαμε πως προσφέρει ένα είδος εσωτερικού "επαναπρογραμματισμού" καθώς βοηθά να ξεκαθαρίσουν τα αρνητικά συναισθήματα και τα αποτελέσματα τους. Χρήσιμο να γίνεται 1-2 φορές τον μήνα.Χρόνος παραμονής στη διάταξη: 10 λεπτά.
*Κρύσταλλοι που θα χρειαστούν: 1 Μαλαχίτης, 1 Αζουρίτης, 1 Χρυσοπράσιος, 3 λίθοι μαύρου Τουρμαλίνη, 1 Σελενίτης.
Τοποθετούμε τους 3 κρυστάλλους μαύρου Τουρμαλίνη ως εξής: 1 κάτω από τα πέλματα και από έναν πάνω σε κάθε γοφό. Έτσι δημιουργούμε ένα εξαγνιστικό και γειωτικό τρίγωνο ταυτόχρονα. Ο Μαλαχίτης τοποθετείται στο ηλιακό πλέγμα για κάθαρση του κέντρου αυτού, ο Χρυσοπράσιος στην καρδιά και ο Αζουρίτης στο 3ο μάτι. Τέλος, πάνω από το κεφάλι τοποθετείται ο Σελενίτης για ηρεμία και συνειδητή αντίληψη. 


4) Διάταξη για διευκόλυνση επικοινωνίας: 
Συνεισφέρει στο να ανοίξει το κέντρο του λαιμού όταν έχει κάποιος καταπιέσει τα "θέλω" και τα "πιστεύω" του. Πολύ χρήσιμη σε στιγμές που κάποιος χρειάζεται να μιλήσει σε κοινό ή να κάνει κάποια σημαντική παρουσίαση. Χρόνος παραμονής στη διάταξη: 20 λεπτά.
*Κρύσταλλοι που θα χρειαστούν: 1 μπλε Ασβεστίτης, 1 Ακουαμαρίνα, 1 Αμετρίνης, 1 Μαγνησίτης.
Τοποθετούμε τον Ασβεστίτη πάνω στο σημείο του λαιμού και ακριβώς από κάτω του τον κρύσταλλο της Ακουαμαρίνας. Ανάμεσα στην καρδιά και το ηλιακό πλέγμα τοποθετούμε τον Αμετρίνη (ως γέφυρα ανάμεσα στα άνω και κάτω κέντρα, να υπάρξει ισορροπία). Τέλος, κρατάμε στο αριστερό χέρι τον Μαγνησίτη για ηρεμία από το άγχος.


5) Διάταξη τόνωσης και θρέψης: 
Για στιγμές που υπάρχει ανάγκη τόνωσης-μετά από σωματική και ηθική κατάπτωση. Μπορεί να επαναλαμβάνεται όποτε υπάρχει τέτοια ανάγκη. Χρόνος παραμονής στη διάταξη:5-7 λεπτά.
*Κρύσταλλοι που θα χρειαστούν: 1 Καρνεόλη, 1 Ρουμπίνι (βρίσκουμε πολύ οικονομικούς λίθους σε καταστήματα με ορυκτά), 3 κρύσταλλοι Αιματίτη, 1 λευκός Χαλαζίας.
Τοποθετούμε τους λίθους Αιματίτη ως εξής: από έναν πάνω σε κάθε γόνατο (ή εξωτερικά του γονάτου εάν πέφτουν) και άλλον ένα πάνω στη βουβωνική χώρα. Η Καρνεόλη τοποθετείται πάνω στον αφαλό, το Ρουμπίνι στο κέντρο της καρδιάς και ο Λευκός Χαλαζίας πάνω από το κεφάλι.









  

Σχόλια