Κρυσταλλικές ενέργειες και παιδιά



Η κρυσταλλοθεραπεία και ο διαλογισμός με λίθους είναι τεχνικές που μπορούν να ωφελήσουν πολύ τα παιδιά, καθώς η αύρα τους είναι πιο ανοιχτή και καθαρή από ότι των ενηλίκων-κάτι που δεν θα πρέπει να μας φαίνεται περίεργο, μιας και τα παιδιά δεν έχουν ακόμα δημιουργήσει τους νοητικούς και συναισθηματικούς κόμπους των μεγαλύτερων. Φαίνεται πως οι ενέργειες των ορυκτών επιδρούν θετικά  με μεγαλύτερη ευκολία στα παιδιά, δίνοντας έτσι βοήθεια σε θέματα που μπορεί να προκύψουν είτε στην καθημερινότητα της οικογένειας είτε σε καταστάσεις μέσα στο σχολείο. Παράλληλα, φαίνεται πως τα παιδιά πραγματικά έλκονται από την ομορφιά και την λάμψη των κρυστάλλων και με χαρά τους εξερευνούν και περνούν χρόνο μαζί τους σαν να είναι κάτι το μοναδικό, σαν να είναι θησαυρός! Εαν λοιπόν βλέπουμε τέτοιον ενθουσιασμό και από το δικό μας παιδί, τότε καλό είναι να το εξοικιώσουμε με το ορυκτό βασίλειο είτε έχοντας κάποιον κρύσταλλο στο δωμάτιο του (καλύτερα όχι με μύτες, για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα μιας και τα παιδιά είναι ιδιαίτερα δραστήρια),  είτε με το να έχει σε κοσμηματάκι τον αγαπημένο του κρύσταλλο, είτε με το να το βοηθάμε να διαλογίζεται και να επεξεργάζεται συνειδητά τους λίθους στην καθημερινότητα του. Παράλληλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρυστάλλους για να βοήθησουμε σε μεγάλο βαθμό σωματικές, ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις που ζει το παιδί, όπως θα δούμε παρακάτω.

Όταν αρχίζει ο πονόδοντος και το παλιό δόντι έρχεται να αντικατασταθεί από το καινούριο, ο πόνος και η γενικότερη δυσφορία είναι τα σημαντικότερα προβλήματα. Το Κεχριμπάρι έχει την ιδιότητα να απορροφά τον πόνο και για αυτό μπορεί το παιδί να φορά ένα κόσμημα γύρω από τον λαιμό με κομμάτια πορτοκαλί Κεχριμπαριού ή να κάνει πλύσεις με νερό στο οποίο έχουμε τοποθετήσει Κεχριμπάρι για 4-8 ώρες (προσοχή, δεν καταπίνουμε μετά το νερό). Καλό είναι επίσης η μητέρα να ζεσταίνει στα χέρια της τους λίθους για να αυξήσει την ενέργεια και την αγωγιμότητα του ρετσινιού. Ο Μπλε Χαλκηδόνιος βοηθά ηρεμεί τον πόνο από τα υγρά της λέμφου που μαζεύονται στα ούλα και κατευνάζει τις ενοχλήσεις. Μπορεί και αυτός να φορεθεί σαν κόσμημα.


Σε περίπτωση αρχής κρυολογήματος, ένας λίθος Αιματόπετρας πάνω στον θύμο αδένα μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του παιδιού και να βοηθήσει ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός και ανεβάσει πυρετό το παιδί. Εάν έχουν προχωρήσει τα συμπτώματα και έχει ανέβει πυρετός, χρησιμοποιούμε Αχάτη των Βρύων. Καθώς το σώμα αρχίζει και επανέρχεται και ο οργανισμός έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον ιό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Ζοϊσίτη ώστε να υπερνικηθεί η σωματική  καταπόνηση και να επέλθει αναζωογόνηση. Και στις 3 περιπτώσεις είτε τοποθετούμε τον λίθο πάνω στον θύμο αδένα, είτε δίνουμε ένα κομμάτι να κρατάει το παιδί, είτε μπορούμε να φτιάξουμε ίαμα του κάθε κρυστάλλου και να του δίνουμε να πίνει 3 φορές την ημέρα (10 σταγόνες την φορά).


Εάν έχουμε περίπτωση υπερκινητικότητας και διάσπαση προσοχής, ο Αμαζονίτης είναι ο κατάλληλος κρύσταλλος που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Βοηθά ώστε το παιδί να συγκεντρώνεται για μεγαλύτερο διάστημα αλλά και να αισθάνεται εσώτερη ηρεμία και να αποκτήσει αυτοέλεγχο. Σε περιπτώσεις που μπορεί να υπάρχει επίσης μεγάλη νευρικότητα και επιθετικότητα, χρησιμοποιούμε καλύτερα Απατίτη ώστε όλη αυτή η υπερδραστηριότητα να μετασχηματιστεί σε μια πιο ήρεμη συμπεριφορά αλλά και να μπορεί το παιδί να δεχτεί ότι υπάρχουν όρια στο τί επιτρέπεται κάποιος να κάνει. Μπορούμε είτε να φτιάξουμε ένα ίαμα και να δίνουμε στο παιδί να πίνει( έως 5 σταγόνες, 3 φορές την ημέρα), είτε να φοράει τους κρυστάλλους σαν κόσμημα, είτε να τους τοποθετούμε στο μέτωπο του (αν είναι εφικτό) για περίπου 10 λεπτά.


Στην περίπτωση της νυχτερινής ενούρησης,  που συνήθως έχει την βάση της σε ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες, ο Χρυσοπράσιος είναι ο κρύσταλλος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά και που θα βοηθήσει το παιδί να νιώσει ασφαλές με τον εαυτό του ενώ παράλληλα ενδυναμώνει και την ουροδόχο κύστη. Η Αιματόπετρα θα βοηθήσει σε περιπτώσεις που το παιδί αγχώνεται πολύ εύκολα ή φοβάται, ενώ ο Κιτρίνης θα τονώσει την αυτοπεποίθηση και θα διώξει τις έννοιες. Μπορεί να παιδί να φοράει ένα κόσμημα με τον ανάλογο κρύσταλλο στον ύπνο του ή να έχουμε τον κρύσταλλο πάνω στο κομοδίνο του κοντά στο κρεββάτι. Εάν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν τότε θα πρέπει να εξετάσουμε την περίπτωση να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην κύστη και να πάμε το παιδάκι μας στον γιατρό.


Για να ενισχύσουμε την μνήμη  του παιδιού και να βοηθηθεί σε περιόδους μελέτης για το σχολείο, ο Φθορίτης είναι ο κατάλληλος κρύσταλλος, μιας και ενδυναμώνει την βραχύχρονη και μακρόχρονη μνήμη αλλά και βοηθά να δημιουργηθεί πειθαρχία και τάξη στην μελέτη. Ο Κουνζίτης μπορεί να βοηθήσει στην αποστήθιση και ανάκληση πληροφοριών ενώ ο Χρυσοβηρύλλος είναι κατάλληλος για το άγχος των εξετάσεων και για το αίσθημα ότι δεν μπορεί το παιδί να θυμηθεί σημαντικές πληροφορίες. Οι κρύσταλλοι αυτοί είναι καλό να βρίσκονται στο περιβάλλον του, να τοποθετούνται στο μέτωπο του για λίγα λεπτά ή να καταναλώνονται σε ίαμα (2 φορές την ημέρα επί 4 σταγόνες).

Γενικά, όποια κατάσταση και αν αντιμετωπίζει το παιδί, μπορούμε να το αφήσουμε να επιλέξει τους κρυστάλλους που το ελκύουν και που εκείνη την στιγμή θα είναι οι πιο βοηθητικοί για το ίδιο. Με την προσεκτική καθοδήγηση και συμπαράσταση των γονιών μπορεί να γνωρίσει έναν νέο κόσμο ενέργειας, στον οποίο οι κρύσταλλοι να είναι παρόντες και να ενισχύσουν την ανάπτυξη του παιδιού σε όλα τα επίπεδα. 

Σχόλια