Στο εμπόριο κρυστάλλων, το πιο μαγευτικό χαρακτηριστικό είναι ότι μπορεί κανείς να βρει κρυστάλλους σε όλα τα σχήματα και μεγέθη που μπορεί να φανταστεί, καθώς και να δει φυσικά δείγματα λίθων και ορυκτών. Ειδικά τα τελευταία προσελκύουν πολλούς συλλέκτες, οι οποίοι μαγεύονται από την ομορφιά και τη δύναμη δημιουργίας της Γης, δημιουργώντας έτσι συλλογές από εκπληκτικά πετρώματα!
Κάποιοι αναρωτιόνται εάν είναι καλύτερο ενεργειακά να συν-εργάζονται με κρυστάλλους στη φυσική τους μορφή, πάντα σκεπτόμενοι μήπως η διαδικασία λείανσης των ορυκτών αφαιρεί κάτι από την συνολική δονητική τους ταυτότητα.
Αν και δεν είναι εφικτό στην πρακτική κρυσταλλοθεραπεία να χρησιμοποιηθούν ακατέργαστοι κρύσταλλοι (πέρα από το βάρος που μερικοί έχουν, είναι καλό το σώμα να μην έρχεται σε επαφή με το μητρικό πέτρωμα-matrix- για λόγους υγιεινής), ωστόσο στην καθημερινότητα του ο καθένας μπορεί να επιλέξει τον λίθο από τον οποίο έλκεται, χωρίς να περιορίζεται στο θέμα "ακατέργαστος ή λειασμένος". Τί ισχύει όμως σχετικά με τους λειασμένους λίθους;Λειασμένος Γρανάτης |
Η επεξεργασία των κρυστάλλων γίνεται με ειδικά μηχανήματα που χρησιμοποιούν την δράση του νερού προκειμένου να λειανθεί η επιφάνεια τους. Για κάποια ορυκτά αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αναδειχθεί η ομορφιά τους, καθώς στην φυσική τους μορφή μπορεί να έχουν δυσμορφίες, σπασίματα ή να είναι θολοί- οπότε με την επεξεργασία, γίνονται πιο καθαροί, φωτεινότεροι και ελκυστικοί. Με αυτόν τον τρόπο έχουν πλέον την δυνατότητα να αντανακλούν περισσότερο φως,
οπότε και σε όποιο τσάκρα ή σημείο τοποθετηθούν, μεταφέρουν τις συχνότητες του φωτός με περισσότερη δύναμη και καθαρότητα. Λίθοι όπως ο Γρανάτης, ο Ίασπις, η Καρνεόλη, κά. επωφελούνται ιδιαίτερα από αυτή τη διαδικασία, και μπορούν να πολλαπλασιάσουν με αυτόν τον τρόπο την ενέργεια τους.
Για τους κρυστάλλους που βγαίνουν σε φυσικές αιχμές, όπως ο Λευκός Χαλαζίας, ο Καπνίας, η Τουρμαλίνη, κτλ. είναι προτιμότερο κάποιος να τους προμηθεύεται στη φυσική μορφή τους. Και αυτό γιατί όταν κάποιος έχει έναν λίθο με τη φυσική του αιχμή, τότε γνωρίζει προς τα πού κυλάει η ενέργεια και πώς διοχετεύεται από τον ίδιο τον κρύσταλλο. Αυτό είναι βοηθητικό πολύ, γιατί έτσι κανείς μπορεί να εργαστεί ευκολότερα με την δόνηση του ορυκτού και να επωφεληθεί- σε αυτή την περίπτωση- περισσότερο, από το να προμηθευτεί ένα ορυκτό που έχει διαμορφωθεί η αιχμή του από τον άνθρωπο.
Γενικά, η επεξεργασία των ορυκτών δεν χαλά τη βασική μοριακή δομή τους, ούτε και διαταρράσει την ισορροπία των χημικών στοιχείων- και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά αποτελούν τη βάση της ύπαρξης και λειτουργίας των ορυκτών. Από τη στιγμή που δεν αλλάζουν οι κύριες δομές, τότε οι λειασμένοι λίθοι είναι εξίσου βοηθητικοί όπως και οι ακατέργαστοι, με τη μόνη- μικρή- διαφορά που μπορεί να αισθανθεί κάποιος στην ενέργεια τους. Οι λειασμένοι λίθοι έχουν πιο εκλεπτυσμένο κραδασμό, ενώ οι ακατέργαστοι πιο συμπαγή. Ένας κρύσταλλος που δεν έχει υποστεί επεξεργασία είναι κατάλληλος για το σπίτι, τους διαλογισμούς και την εργασία με κρυσταλλικές διατάξεις εντός του χώρου μας, ενώ ένας μικρότερος λειασμένος βοηθά στην κρυσταλλοθεραπεία, την παραγωγή ιαμάτων και τον καθημερινό διαλογισμό- άλλωστε είναι εύχρηστοι για να τους έχουμε κοντά μας συνεχώς! Ακόμα και πολύ μικροί λίθοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ενεργειακή θεραπεία, οπότε λοιπόν δεν τίθεται θέμα ποιοί είναι πιο καλοί, αλλά ποιοί μας ελκύουν περισσότερο, τον καθένα ξεχωριστά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου