Οι μαύροι λίθοι είναι αυτοί που έχουν συνδεθεί με μυστηριώδεις δυνάμεις ανα τους αιώνες, ίσως επειδή είναι από τα πολύ ελάχιστα ορυκτά που δεν εμφανίζουν καμμία διαφάνεια, ούτε αντανακλούν το φως. Καθώς το μαύρο έχει συνδυαστεί με τη νύχτα (την έλλειψη φωτός) και τις ποιότητες της, οι κρύσταλλοι αυτοί θεωρήθηκαν πιο μυστικιστικοί, λιγότερο "ευέλικτικοι" ενεργειακά, και περισσότερο δυνατοί όσον αφορά την προστασία από αρνητικές δυνάμεις-εξ ου και προτιμήθηκαν για τη δημιουργία φυλαχτών και τάλισμαν ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.
Επίσης κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιήθηκαν για κρυσταλλομαντεία, ειδικά ο Οψιδιανός και ο Γαγάτης, με τον Οψιδιανό να αποτελεί ακόμα και πρώτη ύλη για λόγχες και μαχαίρια. Από όλα τα ορυκτά, τα μαύρα ήταν αυτά που οι παλαιότεροι λαοί σέβονταν περισσότερο (και ως ένα βαθμό φοβούνταν), καθώς πίστευαν πως έχουν πιο άμεση σχέση με τις ψυχές και τον άυλο κόσμο.
Στο καθαρά θεραπευτικό κομμάτι, οι μαύροι κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται για γείωση και παρουσία στο παρόν, προστασία από αρνητικότητα, ξεκάθαρη θέαση όλων των πτυχών μας και αντικειμενικότητα. Είναι τα ορυκτά που χωρίς περιστροφές θα μας αποκαλύψουν το τί χρειάζεται να διορθώσουμε εντός μας, ενώ θα μας ωθήσουν στο να εγκαταλείψουμε κάθε είδους δικαιολογίες και να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας. Εξ'αιτίας αυτού του χαρακτηριστικού τους είναι καλό να χρησιμοποιούνται με σύνεση-ειδικά ο Μαύρος Οψιδιανός , και τη στιγμή που είναι κάποιος έτοιμος να αντικρύσει όλα τα κομμάτια του. Είναι καλό να συνδυάζονται σε διαλογισμούς με πολύχρωμα και λευκά ορυκτά, προκειμένου να γίνεται ευκολότερη η αποδοχή των μαθημάτων που μεταφέρουν.
Είναι προτιμότερο, στις κρυσταλλοθεραπευτικές διατάξεις, να χρησιμοποιούνται κάτω από τα πέλματα και δίπλα στους αστραγάλους, ώστε να βοηθήσουν στη γείωση και την αποδοχή του γήινου πεδίου με εντιμότητα. Φροντίστε να επιλέξετε τα κατάλληλα ορυκτά που να ταιριάζουν τόσο στο άτομο που δέχεται τη θεραπεία, όσο και στον σκοπό της συνεδρίας.
Κάποιοι από τους μαύρους λίθους, είναι οι εξής:
*Οψιδιανός: Από τους πλέον γνωστούς, αν και επιστημονικά δεν συγκαταλέγεται στα ορυκτά αλλά θεωρείται περισσότερο φυσικό, ηφαιστειογενές γυαλί. Από τους πλεον μυστικιστικούς, θεωρείτο
στην αρχαιότητα πως προσφέρει προστασία από κακά πνεύματα. Στον διαλογισμό μπορεί να προσφέρει μεγάλη κατανόηση για τα όσα δεν έχουμε διαχειριστεί με αρμονία, φέρνοντας στο φως κάθε κομμάτι που χρειάζεται θεραπεία. Είναι πολύ βοηθητικός σε διατάξεις όπου χρειάζεται να καταπολεμήσουμε τα δικά μας αρνητικά πρότυπα.
*Μαύρο Οπάλιο: Δίνει έντονη κινητοποίηση και διάθεση για να πετύχουμε όσα θέλουμε χωρίς
άλλες αναβολές. Για αυτόν τον λόγο είναι κατάλληλο για αναβλητικούς ανθρώπους και όσους γενικότερα κωλυσιεργούν. Μπορεί να βοηθήσει όταν κάποιος αρχίζει να εισέρχεται σε καταθλιπτικό στάδιο με το να αναδείξει και άλλες οπτικές, πιο θετικές.
*Μαύρος Τουρμαλίνης (Schorl):Ένα από τα ορυκτά που μπορούν να προσφέρουν προστασία, τόσο από το να δημιουργούμε αρνητικότητα εντός μας, όσο και από το να ανεχόμαστε να είμαστε δέκτες
τέτοιας ενέργειας και από τους άλλους γύρω μας. Με διαλογισμό και προσωπική δουλειά μπορεί να βοηθήσει στο να σταματήσουμε να υιοθετούμε τη στάση του θύματος στη ζωή και τις καταστάσεις γύρω μας. Κατάλληλος σχεδόν σε κάθε διάταξη, αφού μπορεί να μας βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα με την παρουσία μας στη Γη.
* Μαύρος Όνυχας: Είναι ίσως ο καλύτερος κρύσταλλος για παρουσία στο εδώ και τώρα, με αυθεντικότητα και ευθύνη. Ο Όνυχας μας βοηθά να αποδεχτούμε πως εμείς δίνουμε σχήμα και υπόσταση σε κάθε εμπειρία που ζούμε, κάνοντας μας έτσι πιο δεκτικούς στις συνέπειες των
αποφάσεων μας και πιο συνειδητοποιημένους σε ό,τι και αν κάνουμε. Ιδανικός για διαλογισμούς όπου θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με το γήινο πεδίο και να κατανοήσουμε τους πνευματικούς νόμους που το διέπουν.
*Μαύρος Ασβεστίτης (Καλσίτης): Από τις λιγότερο γνωστές ποικιλλίες Ασβεστίτη, είναι ιδανικός για προστασία και για αποκάλυψη της εσώτερης αλήθειας, χωρίς την ένταση που προσφέρει ο
Οψιδιανός. Είναι κατάλληλος για όσους θέλουν να εργαστούν με τις ποιότητες του εαυτού τους πιο ήπια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου