Πώς θα ξέρω ποιός κρύσταλλος μου ταιριάζει;








  

    Για κάποιον που ξεκινά την γνωριμία του με τους κρυστάλλους μπορεί να βρίσκει πως αδυνατεί να αποφασίσει με ποιούς λίθους να ξεκινήσει ή γενικά να μπορέσει να ξεδιαλύνει ποιός είναι ο κατάλληλος για αυτόν, ανάλογα με τον σκοπό που επιθυμεί. Οι πληροφορίες στα βιβλία μπορεί να είναι αντικρουόμενες, ενώ μπορεί κάποιος να σκεφτεί πως ίσως είναι προτιμότερο να προμηθευτεί ένα ορυκτό σχετικό με το ζώδιο του (για αυτό το θέμα έχουμε μιλήσει σε αυτό το άρθρο  ). Είναι λογικό να υπάρχει μία σύγχυση ως προς το ποιός κρύσταλλος (την εκάστοτε στιγμή) είναι κατάλληλος για προσωπική μας συν-εργασία μαζί του- εκτός αν θέλουμε κρυστάλλους για θεραπευτικές συνεδρίες, οπότε είναι σημαντικό να έχουμε αρκετούς και διαφορετικούς στην συλλογή μας. 


   Τί είναι, όμως, αυτό που καθορίζει ποιός κρύσταλλος (και συνάμα, ποιά κρυσταλλική ενέργεια) μπορεί να έχει θεραπευτική χρησιμότητα για εμάς; Μήπως έχει να κάνει με αυτόν τον λίθο που τραβά την προσοχή μας, ή είναι σπάνιος και ακριβός; Ή μήπως κάποιος που αναγράφεται σε βιβλία ή άρθρα ότι μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό που θέλουμε και που πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να αποκτήσουμε ή να επιλύσουμε;

   Ο βασικός παράγοντας που καθορίζει το ποιός κρύσταλλος είναι κατάλληλος για εμάς την εκάστοτε στιγμή είναι η κατεύθυνση που θα μας δώσει η εσωτερική μας φωνή και θα μας οδηγήσει σε αυτόν. Καθώς βρισκόμαστε σε έναν χώρο γεμάτο κρυστάλλους, αυτό που συμβαίνει είναι πως η δική μας δόνηση αλληλεπιδρά με αυτή των ορυκτών, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται μηνύματα εκατέρωθεν, να ανταλλάσσονται πληροφορίες χωρίς να το καταλαβαίνουμε συνειδητά. Η ενέργεια των κρυστάλλων αφουγκράζεται αυτά που εμείς ίσως αμυδρά κατανοούμε για τον εαυτό μας, για τις ανάγκες που έχουμε καταπιέσει ή τα κομμάτια που μένουν ακαλλιέργητα εντός μας. Στην ουσία ενώ μπορεί να θεωρούμε ότι έχουμε μία συγκεκριμένη ανάγκη, η ψυχική και ενεργειακή μας επαφή με τους κρυστάλλους μπορεί να μας κατευθύνει προς κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που πιστεύαμε ή είχαμε στο νου μας ότι χρειαζόμαστε από τα ορυκτά. 

   Καθώς ψάχνουμε να βρούμε εκείνο το ορυκτό που μπορεί να συν-εργαστεί μαζί μας, να γίνει βοηθός και φίλος στην καθημερινότητα μας, εκείνο που χρειάζεται είναι να έχουμε ανοιχτό μυαλό, χωρίς συγκεκριμένες απόψεις και ιδέες για το τί προσφέρει το κάθε ένα σε εμάς. Οι κρύσταλλοι είναι πολυσχιδή όντα, και ενώ μπορεί να μεταφέρουν κάποιες γενικές θεραπευτικές δονήσεις ωστόσο για τον κάθε άνθρωπο κάνουν και το κάτι παραπάνω, κάνουν την διαφορά σε καταστάσεις που ίσως δεν το περιμένουμε.Υπάρχουν κρύσταλλοι που οπτικά ίσως τους απορρίψουμε γιατί ίσως έχουν κάποια εξωτερικά ελαττώματα (σπασίματα, θολά σημεία, ραγίσματα), όμως η "επιμονή" τους να συνεχίσουν να αναπτύσσονται παρ'όλες τις δύσκολες συνθήκες εντός της Γης τους κάνει εξαιρετικούς μύστες, σημαντικούς βοηθούς μας σε κάθε δυσκολία και εμπόδιο.

   Ας αφήσουμε την ψυχή μας να μιλήσει, να σωπάσει το μυαλό και να μας δείξει τον δρόμο μας και τους κρυσταλλικούς συνοδοιπόρους μας.


  

Σχόλια