Η διαίσθηση μας είναι το κομμάτι που μας καθοδηγεί χωρίς να το περιμένουμε, δίνοντας μας λύσεις ή και προαισθήματα σε σημαντικές στιγμές της ζωής μας. Θα λέγαμε πως λειτουργεί ως ένα είδος "προστασίας", ακόμα και ως οδηγός στο μονοπάτι μας, σαν μια εσωτερική πυξίδα που δείχνει το δρόμο με τρόπους μοναδικούς.
Μπορεί να είναι μία εικόνα που ξεπηδά στο νου, μία αίσθηση ότι χρειάζεται να κάνουμε (ή να μην κάνουμε) κάτι, μία σιγουριά πως είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε έναν άλλο δρόμο από αυτόν που μας υποδεικνύεται, κ.ο.κ. Καθώς αυτές οι προαισθήσεις δεν μπορούν να προέρχονται από το συνειδητό και υπερσυνειδητό κομμάτι μας, τις κατηγοριοποιούμε ως "διαίσθηση" και "ένστικτο", κάτι που προέρχεται από το ψυχικό μας κέντρο και που εμείς χρειάζεται να έχουμε τη δυνατότητα να το αφουγκραστούμε και εμπιστευτούμε. Είναι πολύ συχνή η παρατήρηση πως "έπρεπε να είχα ακούσει το ένστικτο μου" από ανθρώπους που η διαίσθηση τούς έδωσε το μήνυμα της, εκείνοι όμως το αγνόησαν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με καταστάσεις που θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει.
Η εξάσκηση της διαίσθησης είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι, και ο καθένας χρειάζεται να βρει τις μεθόδους που του ταιριάζουν, ανάλογα με τον τρόπο που λαμβάνει τη διαισθητική πληροφορία. Άλλοι παίρνουν μηνύματα μέσω ονείρων, άλλοι μέσω διαλογισμού, ενώ κάποιοι άλλοι τα βιώνουν ως εικόνες που εμφανίζονται ξαφνικά στο μυαλό τους. Αν και υπάρχουν αρκετοί τρόποι να ενδυναμώσουμε το διαισθητικό μας κομμάτι, ο διαλογισμός και η σύνδεση με τους κρυστάλλους φαίνεται πως ξεκλειδώνουν δυναμικά αυτή μας την ιδιότητα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποιοι λίθοι που επενεργούν ειδικά στη διαίσθηση μας, βοηθώντας να συνδεθούμε μαζί της αλλά και να μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα διαισθητικά μηνύματα από αυτά που οι ίδιοι μπορεί να δημιουργούμε με το μυαλό μας.
Οι κρύσταλλοι που μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση της διαίσθησης μας, είναι οι εξής:
*Αμαζονίτης:
Δίνει πνευματική αποφασιστικότητα, ενώ βοηθά να υπάρχει εξισορρόπηση ανάμεσα στο νοητικό και στο διαισθητικό κομμάτι. Είναι ένας κρύσταλλος που βοηθά γενικά να υπάρχει και συναισθηματική ισορροπία, οπότε μειώνονται οι υπερβολές και μπορούμε με μεγαλύτερη ευκολία να ξεχωρίσουμε τα πραγματικά διαισθητικά μηνύματα που λαμβάνουμε. *Αστροφυλλίτης:
Ένας πολύ δυναμικός ενεργειακά κρύσταλλος, ο Αστροφυλλίτης συνεισφέρει στο να λαμβάνουμε μηνύματα ειδικά μέσα από τα όνειρα. Κρύσταλλος της έμπνευσης και της δημιουργικότητας, είναι ιδανικός για να έχουμε πρωτότυπες ιδέες και εμπνεύσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ο Αστροφυλλίτης είναι κατάλληλος για καλλιτέχνες και γενικά για όσους θέλουν να πρωτοπορήσουν σε ό,τι κάνουν, καθώς όχι μόνο τονώνει στην έμπνευση αλλά και τη διαίσθηση και το τί είναι καλύτερο να κάνει κάποιος.
*Διαμάντι Herkimer:
Ουσιαστικά ποικιλλία Χαλαζία με διπλή αιχμή, το Διαμάντι Herkimer μεταφέρει δυναμικά τις ποιότητες αυτού του ορυκτού. Ο σχηματισμός του είναι αυτός που δίνει καθαρότητα αντίληψης και τόνωση της διαίσθησης, ωστόσο περισσότερο θα λέγαμε πως το συγκεκριμένο ορυκτό βοηθά στο να μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα διαισθητικά μηνύματα που λαμβάνουμε και να τα εφαρμόζουμε. Το Διαμάντι Herkimer δίνει καθαρότητα και βάθος σε ό,τι διαισθήσεις έχουμε.
*Λαβραδορίτης:
Πανέμορφος κρύσταλλος της οικογενείας των Άστριων (Feldspar), που μεταφέρει απίστευτους χρωματισμούς και αντανακλάσεις. Τονώνει δυναμικά τη διαίσθηση μας, δίνει συναισθηματικό βάθος και ενισχύει την επαφή μας με το ένστικτο μας. Ο διαλογισμός με Λαβραδορίτη συνεισφέρει επίσης στο να διαλύσουμε τις αυταπάτες μας-ειδικά στο πνευματικό κομμάτι, να μπορέσουμε να αποδεχθούμε τί δυνατότητες πραγματικά έχουμε.
*Φεγγαρόπετρα:
Θεωρείται ο κρύσταλλος με την πιο "Γιν" δόνηση, ενώ παράλληλα συνδέεται με τις φάσεις τις Σελήνης και της εμμήνου ρύσεως. Είναι ο πλέον κατάλληλος λίθος για την εξάσκηση και τόνωση της διαίσθησης, ειδικά στις γυναίκες. Μας κάνει δεκτικούς σε διαισθητικά μηνύματα και στο να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις αλλαγής στη ζωή μας. Φαίνεται πως την περίοδο της Πανσελήνου η δόνηση της ενδυναμώνεται και έτσι μπορούμε να κάνουμε πιο δυνατούς διαλογισμούς σχετικά με το διαισθητικό μας κομμάτι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου