Crystal Grids: Μύθοι και Πραγματικότητα




   Τα crystal grids ή στα ελληνικά "κρυσταλλικές συνθέσεις" (ή "κρυσταλλικοί φράχτες") είναι μία διάταξη κρυστάλλων στον χώρο μας που φαίνεται να ακολουθεί ένα γεωμετρικό ή ιερό σχήμα (όπως το λουλούδι της Ζωής). Σκοπός μίας κρυσταλλικής σύνθεσης είναι να προσελκυθεί μία συγκεκριμένη ποιότητα, όπως για παράδειγμα η αφθονία, ή να υλοποιηθεί ένας σκοπός ή στόχος. Εδώ χρειαζόμαστε αρκετούς κρυστάλλους ώστε να δημιουργηθεί η σύνθεση, με τον αριθμό να διαφέρει ανάλογα τη διάθεση και τη φαντασία. Κάποιοι χρησιμοποιούν εώς και 200-300 κρυστάλλους!
 
   Προσπαθώντας να ανατρέξουμε στην ιστορία των crystal grids θα δούμε ότι η εμφάνιση τους ξεκινά περίπου στα τέλη της δεκαετίας 1970-αρχές 1980, όπου η κρυσταλλοθεραπεύτρια Melody
(η συγγραφέας των γνωστότατων βιβλίων Love is in the Earth) έβγαλε ένα βιβλίο με κρυσταλλικές συνθέσεις γύρω από το σώμα σε συγκεκριμένους σχηματισμούς και για στοχευμένη θεραπεία. Χρησιμοποίησε διάφορα πνευματικά σύμβολα, ακόμα και του ζωδιακού κύκλου, με πρόθεση την έλξη συγκεκριμένων θεραπευτικών αλλαγών- για παράδειγμα, για τόνωση της επικοινωνίας πρότεινε να δημιουργήσει κάποιος το σύμβολο των Διδύμων γύρω από το σώμα ή και πάνω στη φωτογραφία του ατόμου. Εν τούτοις, όπως ήδη είπαμε, οι σχηματισμοί γίνονται επάνω και γύρω από το ανθρώπινο σώμα με σκοπό την προσωπική θεραπεία. Η έννοια του crystal gridding στον χώρο για υλοποίηση στόχων δεν εμφανίζεται σε βιβλία κρυσταλλοθεραπείας παρά μέχρι το 2010 στο βιβλίο Crystal Grids...for Healing and Magick -και από εκεί και μετά κάθε χρόνο σχεδόν εμφανίζεται ένα νέο βιβλίο σχετικά με αυτό το θέμα.

Οι αρχές των κρυσταλλικών συνθέσεων είναι οι εξής:

  1. Η πληθώρα κρυστάλλων βοηθά να δημιουργηθεί μία έντονη ενέργεια που θα βοηθήσει να υλοποιηθούν οι στόχοι μας. 
  2. Τα συγκεκριμένα σύμβολα που δημιουργούμε ενισχύουν την ποιότητα που θέλουμε να δημιουργήσουμε. 
  3. Η συνεχής παρουσία μίας κρυσταλλικής σύνθεσης στο χώρο μας έχει την ικανότητα να έλξει ακόμα πιο γρήγορα αυτό που θέλουμε. 
  4. Το ισχυρότερο εργαλείο υλοποίησης είναι μία κρυσταλλική σύνθεση και μέσω αυτής επιτυγχάνουμε πλήρως τους στόχους μας. 

Τί ισχύει όμως από όλα αυτά;

  1. Η κρυσταλλική ενέργεια είναι όντως φορέας υλοποίησης πάντα όμως σε σύνδεση με εμάς. Είναι σαν να έχουμε έναν πολύ δυνατό φορτιστή που περιμένουμε να λειτουργήσει χωρίς να τον συνδέσουμε με την πρίζα! Η δόνηση του ορυκτού από μόνη της δεν μπορεί να έλξει στη ζωή μας αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε (το οποίο μπορεί να μην έχει σχέση με αυτό που θέλουμε) εάν και εμείς δεν συνεργαστούμε μαζί του. 
  2. Η έννοια του gridding ακυρώνει ουσιαστικά την συμβολή των κρυστάλλων, αφού ωθεί στο να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη βάση του αυτός ο ισχυρισμός είναι αναληθής αφού ο κάθε κρύσταλλος έχει την δική του δόνηση που μπορεί να επιφέρει αλλαγές- και εν τέλει υλοποίηση. Θεραπεία και υλοποίηση μπορεί να γίνει και με ένα ορυκτό, αρκεί εμείς να έχουμε συνδεθεί με την ενέργεια του και να έχουμε ξεκάθαρο (θεραπευτικό ή μη) στόχο. Προσωπικά δεν έχω κάνει ποτέ κρυσταλλικές συνθέσεις για υλοποίηση ενώ τις περισσότερες αλλαγές τις έχω πραγματοποιήσει με έναν πολύ αγαπημένο κρύσταλλο Χαλαζία.
  3. Οι ίδιοι οι κρύσταλλοι έχουν τη δική τους εσωτερική γεωμετρία. Η εσωτερική δομή των λίθων έχει τη δική της γεωμετρία, κάτι που συνεισφέρει ήδη στην δόνηση του ορυκτού. Για παράδειγμα, ο Πυρίτης κρυσταλλώνεται στο Κυβικό σύστημα ενώ ο Χαλαζίας στο Τριγωνικό. Αυτό μπορεί να πει πολλά για τις γενικές ιδιότητες των ορυκτών, καθώς και για ποιούς σκοπούς είναι καλύτερο να τους έχουμε. Η ίδια η εσωτερική τους γεωμετρία είναι μέσο υλοποίησης στόχων!
  4. Ο άνθρωπος έχει επίσης τη δική του εσωτερική γεωμετρία. Τα τσάκρας, η Κουνταλίνι. και οι μεσημβρινοί είναι μερικά από τα ιερά κομμάτια του ανθρώπου, και τα οποία όλα συνδέονται για να δημιουργηθεί η αύρα του (και εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο για το πώς συνδέεται η αύρα με τα αρχαία μέρη!). Όλη αυτή η ιερή γεωμετρία (ας θυμηθούμε τα σύμβολα των τσάκρα) είναι κομμάτι της πνευματικής μας υπόστασης, και η κατανόηση της είναι που συνεισφέρει στην υλοποίηση και την εξέλιξη μας. Γιατί λοιπόν να περιμένουμε να υλοποιηθεί ένας στόχος από μία κρυσταλλική σύνθεση που απλά θα δημιουργήσουμε στον χώρο μας και όχι από την σύνδεση της προσωπικής μας πνευματικής δύναμης με την κρυσταλλική ενέργεια;

Είναι κακό να φτιάχνουμε κρυσταλλικές συνθέσεις;

  Η απάντηση είναι πως όχι, δεν είναι καθόλου κακό! Μία κρυσταλλική σύνθεση μπορεί να λειτουργήσει και ως μία δημιουργική διαδικασία ή ως ένας ξεχωριστός διαλογισμός. Παράλληλα, υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά πιστεύουν πολύ στην ισχύ των κρυσταλλικών συνθέσεων και βρίσκουν πως είναι ο καλύτερος τρόπος για αυτούς να συνεργαστούν με τα ορυκτά. Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε πως η υλοποίηση στόχων δεν γίνεται αποκλειστικά με κρυσταλλικές συνθέσεις και ότι βασική προϋπόθεση είναι η δική μας σύνδεση με τους κρυστάλλους. Εάν κάποιος βλέπει τα ορυκτά ως μία ευκαιρία να έλξει χρήματα, αγάπη, γάμο, συγκεκριμένο σύντροφο, φήμη, κτλ. τότε μάλλον θα απογοητευτεί καθώς για να γίνει το οτιδήποτε πρέπει να δωθεί το "ναι" από εμάς τους ίδιους-σε όλα τα επίπεδα. Εάν θέλουμε πολλά χρήματα αλλά το υποσυνείδητο μας είναι γεμάτο αρνητικότητα σε αυτό το κομμάτι, τότε όσους κρυστάλλους Κιτρίνη και εάν έχουμε, δεν θα έχουμε τα χρήματα που επιθυμούμε- ή και εάν τα έχουμε, θα τα χάνουμε γρήγορα. Για αυτό οι κρύσταλλοι είναι αρχικά θεραπευτές-πολεμιστές και μετά βοηθοί έλξης και υλοποίησης, αφού αυτά γίνονται από εμάς. 

  Εάν λοιπόν θέλετε και νιώθετε, μπορείτε να φτιάξετε μία κρυσταλλική σύνθεση. Έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι εσείς έχετε την ευθύνη της ζωής σας και των πραγμάτων που δημιουργείτε και τίποτα δεν γίνεται ξέχωρα από εσάς. Πριν επενδύσετε σε πολλούς κρυστάλλους για υλοποίηση στόχων, προσπαθήστε να δείτε πώς συνδέεστε και τί αλλαγές επιτυγχάνετε με έναν λίθο-πώς αυτός σας ωθεί σε αλλαγές και σε πόσο διάστημα. Θα δείτε πως ο κάθε κρύσταλλος έχει τον δικό του τρόπο να συνεργάζεται μαζί σας και για μερικούς ίσως χρειάζεται παραπάνω χρόνος. Να είστε δημιουργικοί γνωρίζοντας πως κάθε υλοποίηση ξεκινά και ολοκληρώνεται από εσάς, στο τώρα. Οι κρύσταλλοι είναι οι βοηθοί και οι συνεργάτες σας στο δικό σας προσωπικό μονοπάτι!

Σχόλια