Κρύσταλλοι και Ζώδια- Μέρος Α: Κριός- Ταύρος- Δίδυμοι



   Οι σύνδεση κρυστάλλων και αστρολογίας φαίνεται να ξεκινά από την 3η χιλιετία π.Χ., στην Πρώιμη και Μέση Εποχή του Ορείχαλκου. Ήταν μία περίοδος στην ανθρώπινη ιστορία όπου υπήρξαν πολλοί πόλεμοι και μία έντονα κατακτητική διάθεση, αλλά παράλληλα αναπτύχθηκαν και σημαντικοί πολιτισμοί όπως ο Κινέζικος, το Παλαιό Βασίλειο της Αιγύπτου και ο Κυκλαδικός. Μέσα σε αυτή τη χιλιετία εξελίχθηκε και η παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων (όπως οι κύκλοι της Σελήνης), ένα ενδιαφέρον που φαίνεται να ανέπτυξε ο άνθρωπος ήδη από τη Νεολιθική περίοδο. Οι κρύσταλλοι, έχοντας υπερβεί τον αρχικό τους ρόλο ως εργαλεία κυνηγιού και επιβίωσης, άρχισαν να
συνδέονται με τα ουράνια σώματα και τις δονήσεις που πίστευαν τότε οι άνθρωποι ότι αντιπροσώπευαν. 

   Η πρώτη οργανωμένη μορφή αστρολογίας φαίνεται πως ξεκινά από τους Βαβυλώνιους την 2η χιλιετία π.Χ. Πολύ διαφορετική και περίπλοκη από τη σύγχρονη εκδοχή της, η αστρολογία τότε είχε περισσότερο την έννοια της προφητείας (καιρού, πολέμων, σημαντικών ασθενειών και καταστροφών) παρά της ψυχολογικής απόδοσης χαρακτηριστικών. Οι κρύσταλλοι δίνονταν ως φυλαχτό και προστασία από το κακό που τα ουράνια σώματα έδειχναν, ενώ πολλές φορές πάνω στους κρυστάλλους χαράσσονταν μορφές θεοτήτων για εύνοια και καλοτυχία. 
   
   Μετά από τόσες χιλιετίες, η αστρολογία έχει πάρει μία τελείως διαφορετική μορφή, έχοντας συμβουλευτικό χαρακτήρα κυριότερα (χωρίς να παραλείπονται και οι ανάλογες προβλέψεις για κάθε τομέα που αντιπροσωπεύουν οι 12 Οίκοι του ωροσκοπίου μας). Παράλληλα με την άνθιση και εξέλιξη της αστρολογίας έχει αναπτυχθεί εμπορικά και η άποψη πως σε κάθε ζώδιο αντιστοιχούν απαραίτητα συγκεκριμένοι κρύσταλλοι (ένα θέμα το οποίο έχω αναλύσει εδώ). Στο σημερινό μου άρθρο θα προσπαθήσω να αντιστοιχήσω μερικά ορυκτά με τα 12 ζώδια όχι για να τους αγοράσουμε με βάση το πότε γεννηθήκαμε αλλά για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς μπορούν να συνεργαστούν οι ποιότητες των κρυστάλλων με τις ποιότητες των ζωδίων. Έτσι, για παράδειγμα, κάποιος που γνωρίζει πως έχει αρκετούς πλανήτες στον Ταύρο (ασχέτως Ηλιακού Ζωδίου), μπορεί να δει πώς να βοηθηθεί από τους λίθους που φαίνεται να ενδυναμώνουν τις θετικές ποιότητες αυτού του ζωδίου. Όπως έχω ήδη πει, το πιο σημαντικό είναι να αφεθούμε να επιλέξουμε τους κρυστάλλους που μας καλούν, αλλά εάν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε και τις επόμενες τεχνικές. 

Ξεκινάμε με την πρώτη τριάδα του Ζωδιακού Κύκλου: Κριό, Ταύρο και Διδύμους και θα εξετάσουμε τόσο τα θετικά τους χαρακτηριστικά όσο και αυτά που δημιουργούν τις περισσότερες προκλήσεις. 

Κριός (21 Μαρτίου-19 Απριλίου):

Ζώδιο της Φωτιάς
Κυρίαρχος Πλανήτης: Άρης
Γενικά Χαρακτηριστικά: Νέα ξεκινήματα, δυναμισμός, πρωτοπορία, έντονη ενεργητικότητα, επιθετικότητα, ανταγωνισμός, παρόρμηση. 
Ανταποκρίνεται στο κεφάλι, και πιο συγκεκριμένα στον εγκέφαλο. 
Κρύσταλλοι που ταιριάζουν με τις θετικές ποιότητες του Κριού: Αιματίτης (δυναμισμός, νέα ξεκινήματα), Ίασπις (έντονη ενέργεια και διάθεση), Αστροφυλλίτης (πρωτοπόρες σκέψεις), Χαλαζίας με Κόκκινο Ρουτίλιο (ενεργητικότητα, νέα ξεκινήματα).
Κρύσταλλοι για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Κριός: Μαλαχίτης (απορροφά την περίσσια ενεργητικότητα και την επιθετικότητα), Διαμάντι Herkimer (ισορροπία).



Ταύρος (20 Απριλίου- 20 Μαΐου)

Ζώδιο της Γης 
Kυρίαρχος Πλανήτης: Αφροδίτη 
Γενικά Χαρακτηριστικά: Γείωση, καλλιτεχνικά ταλέντα, ευγένεια, απόλαυση της ζωής, στήριξη προς τους άλλους, πρακτικότητα, ισχυρογνωμοσύνη, εύκολα νιώθουν αρνητικά συναισθήματα εάν δεν γίνουν τα πράγματα όπως τα θέλουν, προσκολλήσεις. 
Ανταποκρίνεται στο σημείο του στόματος. 
Κρύσταλλοι που ταιριάζουν στις θετικές ποιότητες του Ταύρου: Καπνίας Χαλαζίας (γείωση), Θουλίτης (απόλαυση), Mοκαΐτης ( χαρά της ζωής, θετικές εμπειρίες, ευγένεια), Μοργκανίτης ( στήριξη προς τους άλλους, συναισθηματική ευελιξία). 
Κρύσταλλοι για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ταύρος: Πολύχρωμος Φθορίτης (νοητική ευελιξία), Τουρμαλίνη Καρπουζάκι (αποδοχή της γνώμης και των άλλων, συναισθηματική ισορροπία και κατανόηση).

Δίδυμοι (21 Μαΐου- 21 Ιουνίου)

Ζώδιο του Αέρα
Κυρίαρχος Πλανήτης: Ερμής
Γενικά Χαρακτηριστικά: Νέες εμπειρίες και γνώσεις,έφεση στην επικοινωνία, διπλωματία, διάσπαση σκέψης, πολλά σχέδια που μένουν ανολοκλήρωτα, κουτσομπολιό, εναλλαγή διάθεσης.
Κρύσταλλοι που ταιριάζουν στις θετικές ποιότητες των Διδύμων: Ακουαμαρίνα (ευγλωττία, διπλωματία), Καβανσίτης (εμπνεύσεις που εύκολα λεκτικοποιούνται), Γρανάτης Μελανίτης (δίψα για γνώσεις και νέες εμπειρίες, ανακάλυψη).
Κρύσταλλοι για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Δίδυμοι: Μπλε Απατίτης (για διάσπαση σκέψης και ενεργητικότητας), Χαλκηδόνιος (νοητική ηρεμία), Χρυσόκολλα (για εξισορρόπηση της διάθεσης).

Σχόλια