Ποια είναι τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της Κρυσταλλοθεραπείας;



   Στην αρχή της ενασχόλησης κάποιου με τα ορυκτά συνήθως υπάρχει ο ενθουσιασμός για τις ποιότητες που μπορούν να προσφέρουν, η περιέργεια για την όποια επίδραση τους επάνω μας, η λαχτάρα να έχουμε κοντά μας όσα περισσότερα μπορούμε (είναι άλλωστε όλα τόσο όμορφα!) αλλά και η προσμονή να βιώσουμε και να καλωσορίσουμε τις θετικές αλλαγές που θα έλξουν στο διάβα μας. Είναι τέτοια πλέον η θέση τους στη ζωή μας που ο κόσμος των ορυκτών έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι ακόμα και
των ίδιων των διάσημων, όπως αναφέρεται και σε άρθρο του ΜindBodyGreen.

   Αν τα ορυκτά είναι τόσο αγαπητά ως ένας τρόπος εναλλακτικής θεραπείας είναι αφενός μεν επειδή μπορούν να συνδυαστούν με διάφορες άλλες πρακτικές, και αφετέρου επειδή μπορεί κανείς να δει τόσο τα βραχυπρόθεσμα, όσο και τα μακροπρόθεσμα οφέλη της Κρυσταλλοθεραπείας. Αρχικά το μεγαλύτερο ποσοστό των θεραπευόμενων αναφέρει πως βιώνει γαλήνη, βλέπει εικόνες ή/και χρώματα, ενώ και σωματικά υπάρχει μία διαφορετική αίσθηση (άλλος μπορεί να νιώθει έντονη δόνηση προς τα πόδια, στον λαιμό, στα χέρια, στο κεφάλι, κτλ.). Βραχυπρόθεσμα (και ανάλογα τους θεραπευτικούς στόχους, τον θεραπευόμενο και τις τεχνικές που έχουν χρησιμοποιηθεί) μπορεί να βιωθεί μεγαλύτερη νοητική συγκέντρωση, εσωτερική ηρεμία, εξομάλυνση σωματικών ενοχλήσεων, βελτιωμένη διάθεση και μεγαλύτερη, γενικά, θετικότητα. Είναι σαν να μας ωθούν τα ορυκτά να βρούμε πρώτα τις ισορροπίες με τον εαυτό μας ώστε να γίνει σταδιακά η μεγαλύτερη και μακροπρόθεσμη αλλαγή.

   Πέρα από τα βραχυπρόθεσμες αλλαγές (οι οποίες είναι σημαντικές), κάποιος μπορεί να παρατηρήσει και τα μακροπρόθεσμα οφέλη της Κρυσταλλοθεραπείας, τα οποία και έχουν την δυνατότητα να γίνουν μόνιμα εφόσον έχουμε τη θέληση να εργαστούμε με τον εαυτό μας, να βγούμε από τη βολική μας "ασφάλεια" και να δείξουμε επιμονή και υπομονή με τις κρυσταλλοθεραπευτικές πρακτικές μας. Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων είναι σημαντικός προκειμένου να δούμε την ζωή μας να αλλάζει, αφού πρώτα από όλα θα έχουμε εμείς κάνει βαθύτερες αλλαγές.

Ποια μπορεί να είναι τα μακροπρόθεσμα οφέλη της Κρυσταλλοθεραπείας;

*κατανόηση των βαθύτερων αναγκών μας

*απομάκρυνση από τοξικές καταστάσεις, σκέψεις και ανθρώπους

*μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στις ικανότητες μας

*πιο ψύχραιμη διαχείριση καταστάσεων και κρίσεων

*ανακαλύπτουμε ταλέντα μας που είχαμε αφήσει στην άκρη ή που δεν γνωρίζαμε ότι έχουμε

*επαυξημένη διαίσθηση

*κατανόηση και διαχείριση του εσωτερικού "σαμποτέρ"

*φροντίδα του εαυτού σε όλα τα επίπεδα

*οριοθέτηση συμπεριφορών

*έλξη επιθυμητών καταστάσεων (μιας και έχουμε εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε)


   Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν με την θεραπευτική συνεισφορά των ορυκτών μέσω εξειδικευμένων διατάξεων, προσωπικού διαλογισμού με ορυκτά και γενικά με το να είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε, όσο και αν μπορεί κάτι να μας δυσκολέψει στην πορεία μας. Είναι καλό να θυμόμαστε πως για να βιώσουμε τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της κρυσταλλοθεραπείας χρειάζεται να συνδυάσουμε τη δική μας εσωτερική και ψυχική δύναμη με τις δυνατότητες των ορυκτών. Όταν η δική μας φλόγα ενωθεί με το καθάριο φως των ορυκτών, τότε μπορούν να επιτευχθούν οι δυναμικότερες και σημαντικότερες αλλαγές, αυτές που πραγματικά ποθεί η ψυχή μας!

Σχόλια